De voordeur van je huis is ongelooflijk belangrijk. Het moet mooi en uitnodigend zijn, want het is één van de eerste dingen die een bezoeker ziet. Maar los van het esthetische element, heeft een voordeur uiteraard een functie. Het houdt ongewenste bezoekers buiten, houdt het straatlawaai tegen en zorgt dat de warmte binnen blijft.

Geen ongewenst bezoek

Inbrekers. Je mag er niet aan denken dat ze jouw huis uitkiezen om hun slag te slaan. Daarom is het ontzettend belangrijk om je voordeur goed te beveiligen. Dat begint al met de materiaalkeuze. Hout is altijd een goede optie, want dat is van nature robuust. Bovendien zijn er verschillende opties om je voordeur nog meer te beveiligen. Zo kan je een slot met meerpuntssluiting installeren. Hiermee sluit je de deur op verschillende plaatsen tegelijk met één sleutel. Probeert er toch een ongenodigde gast bij jou binnen te geraken? Dan is de schade aan het hout makkelijker te herstellen dan schade aan andere materialen zoals PVC of aluminium.

houten deur houten deur

Isolatie

Hout isoleert uitstekend. Dat is dubbel goed nieuws, want dat wil zeggen dat het hout het straatlawaai buiten houdt en de warmte op deze kille winterdagen binnen houdt. Een goede plaatsing van de voordeur is daarbij uiteraard van groot belang. Kieren en spleten moeten vermeden worden, want die doen de isolerende waarde van de houten voordeur helemaal teniet. Het zou toch zonde zijn om te investeren in een mooie, duurzame deur om daarna te constateren dat de koude langs de kieren toch binnenkomt?

Wil jij ook je huis veiliger maken en beter isoleren? Neem dan contact op via info@jeromegodderis.be.

Foto’s: Ehud Neuhaus en Jérôme Godderis