Een inloopkast. Veel mensen dromen ervan, maar velen durven er niet aan te beginnen. Ze denken dat ze te weinig plaats hebben, of willen de ruimte voor iets anders gebruiken. Toch heeft een kleine inloopkast net heel veel charme: vijf vierkante meter is al voldoende!

Veel mensen denken dat ze te weinig plaats hebben voor een inloopkast, maar dat is vaak niet waar. Zelfs kleine ruimtes kunnen geschikt zijn voor een inloopkast. Al moet je in die ruimten wel een extra inspanning doen om de oppervlakte zo optimaal mogelijk te benutten. Maar dat kan door te spelen met legplankjes, rails of kasten in de hoogte. Combineer dat met een ladder of opstapje en je kan altijd aan jouw favoriete outfit!

Heb je echt geen ruimte op overschot, dan kan je zelfs een inloopkast maken in je slaapkamer of badkamer. Dat kan door een scheidingswand te installeren achter het bed, of naast het bad bijvoorbeeld. Heb je geen zin in een extra muur? Dan kan je nog altijd met gordijntjes werken.

Gezellige inrichting

Eens je weet waar de nieuwe inloopkast komt, kan de inrichting beginnen. Een gouden tip voor kleine inloopkasten zijn lichte kleuren. Hierdoor creëer je een optisch effect waardoor de ruimte groter aanvoelt. Ook grote spiegels zorgen voor een ruimer gevoel.

Tot slot nog even over een onmisbaar element in de inloopkast: de verlichting. Niemand wil in een donkere ruimte de perfecte outfit zoeken. Waar de kast ook komt, je voorziet naast gewone verlichting best ook beweegbare spots om je kleren in de kast te belichten.

Wil je ook een knus plekje om jouw outfits op te bergen en te passen? Stuur gerust een mailtje naar info@jeromegodderis.be.

Foto: Alexandra Gorn