Een nieuw jaar, een nieuwe blog. Eerst en vooral wil ik jullie een fantastisch 2018 wensen, met fantastische projecten en tonnen inspiratie!

Wat dat laatste betreft, dat kan soms wat moeizaam komen. Gelukkig bestaan er trucjes waarmee de inspiratie vanzelf komt. Het ultieme platform voor creatieve ideeën is natuurlijk Pinterest. Daar vind je de leukste ideeën voor opbergruimtes in kleine kamers, grote projecten in de woonkamer, het perfecte bureau of je vindt er inspiratie om je hele huis te verbouwen. Die ideeën kan je ‘pinnen’ of bevestigen aan jouw virtuele prikbord. In deze blog bespreek ik drie redenen waarom ook jij eens op Pinterest zou moeten rondneuzen.

Laat je leiden

Het handige aan Pinterest is dat je via zoektermen gemakkelijk kan zoeken wat je zelf leuk vindt, dat spreekt voor zich. Maar Pinterest helpt je bijna letterlijk om extra inspiratie te vinden. De ene pin leid je naar andere pins tot je dingen vindt waaraan je zelf nooit had gedacht, maar die wel fantastisch kunnen zijn voor jouw interieur. Als je dat wil, kan je zelfs instellen dat je mails met leuke ideeën krijgt van Pinterest, gebaseerd op wat jou interesseert.

Moodboards maken

Een moodboard is een bord waarop je alles verzamelt wat je mooi vindt voor één ruimte. Het gaat dan niet alleen om specifieke kasten, ramen of deuren, maar vooral om sfeer. Kleuren, houtsoorten, vormen, tinten… krijgen allemaal een plaats op het moodboard. Eens je moodboard vol is, krijg je een mooi beeld van jouw droomwoning of ruimte. Via Pinterest kan je voor elke ruimte in jouw huis een moodboard maken. Zo heb je op het einde van de rit een mooi overzicht van de leukste elementen die je in jouw huis kan uittesten.

Inspirerende mensen volgen

Gebruik Pinterest ook om inspirerende mensen of borden te volgen. Merk je dat iemand dezelfde smaak heeft als jij of is er iemand die ongelooflijk knappe ideeën online zet? Maak er een virtuele connectie mee en laat je helemaal inspireren. Jouw droomhuis komt zo opnieuw een stapje dichterbij.

Als je ook Pinterest wil ontdekken of verder gebruiken, neem dan zeker ook eens een kijkje op mijn pagina. Daar vind je al veel inspiratie voor alle schrijnwerk en elektriciteit in huis.