De perfecte deur vinden, het is niet gemakkelijk. Er zijn gewoon ontelbaar veel mogelijkheden: glas, hout, pvc, aluminium, combinaties van verschillende materialen, moderne uitvoeringen, klassieke stijlen… Je kan werkelijk alle kanten uit.

Maar hoe bepaal je dan welke deuren jouw huis zullen sieren? Je kan natuurlijk de eerste de beste winkel binnenstappen en jezelf verliezen in de mogelijkheden. Maar het is wellicht een beter idee om op voorhand al eens na te denken over de materiaalsoort die het best bij jouw huis zal passen.

Er zijn 3 redenen waarom ik voor elke woning houten deuren kan aanraden.

1. De waarde van het materiaal

Het is niet voor niets dat deuren al eeuwen uit hout worden vervaardigd. Hout is waardevol: het is, in tegenstelling tot sommige andere materialen, recycleerbaar en ecologisch. En dat om verschillende redenen. Eén van de belangrijkste is dat de productie van houten materialen weinig energie vergt én het hout biologisch afbreekbaar is.

Deuren vervaardigd uit hout, isoleren beter en ook wanneer ze niet meer bruikbaar zijn, is hun impact op het milieu beperkt. Omdat het hout nog voor andere zaken gebruikt kan worden, blijft er nagenoeg geen afval over.

2. Onderhoudsvriendelijk

Ook qua onderhoud is een houten deur een topper. Ze hebben een lange levensduur en het onderhoud, wel dat is eigenlijk kinderspel.

Bovendien kan je schade aan een deur uit hout relatief eenvoudig herstellen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld glazen deuren, hoef je niet de volledige deur te vervangen en voorkom je grote kosten.

3. Geen stijlbeperkingen

Uiteraard kies je een deur niet alleen omdat ze milieu – en onderhoudsvriendelijk is. Je wil ook gewoon een deur die perfect bij jouw stijl past, die één wordt met jouw interieur.

Ook dan is hout de perfecte keuze. Zo’n deur kan namelijk modern, klassiek of iets daartussenin zijn. Je kan je volledig laten gaan met sierlijke gravures en combinaties met glas, of kiezen voor een strakke uitvoering. Nadat je de juiste materiaalkeuze hebt gemaakt, kan je dus nog steeds alle kanten uit.

Ga je ook voor een houten exemplaar in jouw interieur, maar twijfel je nog in welke stijl? Bekijk dan zeker eens mijn online catalogus.

Tot volgende maand!
Jérôme Godderis