Als je bouwt of renoveert, heb je altijd schitterende ideeën. Prachtige kasten die perfect samengaan met je stijl, de vloerkeuze, tafels en stoelen, zetels en verlichting. Wanneer het moment eindelijk is aangebroken en je naar de winkel kan om je kasten te kopen, volgt vaak een moment van ontgoocheling. De gewenste kast heeft niet de juiste afmetingen, kleur of indeling. Of nog erger: je vindt helemaal niets dat in de buurt komt van jouw droomkast.

Dat is een serieuze domper op de feestvreugde. Maar het hoeft helemaal niet zo te zijn. Je kan er ook voor kiezen om kasten op maat  te laten maken. Op die manier neem jij de touwtjes volledig in handen en kun je toch die droominrichting realiseren.

Laat je creativiteit de vrije loop

Je hebt te hard gewerkt om te kiezen voor meubelen die niet 100% voldoen aan jouw wensen. Je kiest er dus beter voor om je kasten op maat te laten maken. ‘Is dat niet ongelooflijk duur?’ hoor ik je nu denken. Wel, dat hangt volledig van jou af. Je kiest namelijk zelf welke materialen en indeling je wilt. Bovendien moet je maatwerk zien als een investering. Als je de kast van je dromen laat maken, moet je die niet na een jaar vervangen.

Want jij bepaalt de afmetingen, het materiaal, de indeling en de kleuren. Nu je kiest voor maatwerk, kun je bovendien al die lelijke, verloren hoekjes en kantjes opvullen. Geen gapende leegtes meer onder schuine daken of trappen, maar wel extra opbergruimte. Want eerlijk, opbergruimte heb je nooit  genoeg!

Lichtje aan!

Een ander voordeel van maatwerk is de mogelijkheid om elektriciteit te integreren in de kasten. Een lichtje dat automatisch aanspringt als je de kast opendoet, een stopcontact voor keukenapparaten, of een televisieaansluiting: alles is mogelijk.

Omdat de elektriciteit en de kasten door dezelfde persoon gedaan worden, hoe jij achteraf niet meer te sukkelen met snoeren en draden en moet je geen gaten boren in een pas gekochte kast. Begin dus gerust al te dromen van jouw perfecte kast, want vanaf nu is alles mogelijk!

 

Wil je nog wat meer inspiratie opdoen? Ga zeker eens te rade bij Pinterest. Je vindt er een oneindig grote schat aan ideetjes. Wist je trouwens dat je er ook mij kan volgen?

Tot volgende maand!
Jérôme Godderis